Kategoria

Wyszukiwarka

Region

Informacje prasowe

Spaghetti z chorizo w pomidorach dla całej rodziny
2017-03-29 12:34
Zainspirowany różnorodnością makaronów i bogactwem możliwości, Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje rodzinne, męskie danie: Spaghetti z chorizo, którego z pewnością chętnie spróbuje cała rodzina.
Diabelskie Pappardelle - męski przepis dla dwojga
2017-03-29 12:33
Zainspirowany różnorodnością makaronów i bogactwem możliwości, Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje męskie danie: Diabelskie Pappardelle idealne na kolację we dwoje.
Gotowanie - męska rzecz
2017-03-29 12:30
Mężczyzna w kuchni to nie tylko smakosz, ale też często twórca dań, który odnajduje w gotowaniu pasję i przyjemność. 32% respondentów deklaruje nawet, że mężczyźni radzą sobie w kuchni lepiej od kobiet. Wielu panów poszukuje kulinarnych inspiracji oraz pomysłów na dania bardziej różnorodne, czasem z niecodziennymi, zaskakującymi dodatkami.
Zabierz swoje dziecko w kulinarną podróż dookoła świata ze Scottiem
2017-03-29 09:36
Różnorodność Ameryki Północnej, fascynujące aromaty Ameryki Południowej, egzotyczne połącznia rodem z kolorowej Azji, afrykańskie szaleństwo, australijskie ciekawostki oraz europejskie tradycje – razem z Netto i Scottiem możesz zabrać swoje dziecko w kulinarną podróż i pokazać mu nowe, nieodkryte dotąd smaki.
Tanie jedzenie to drogie jedzenie
2017-03-28 19:45
„Niech pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem” – słowa te przypisywane są ojcu współczesnej medycyny. I choć od czasów Hipokratesa zmieniło się niemal wszystko, intensywny rozwój i dynamiczny postęp niekoniecznie muszą iść w parze ze zdrowiem człowieka. Dziś często jemy szybko i byle jak, czego efektem jest rozwój różnych chorób.
Dieta w sporcie – równie ważna, jak trening
2017-03-28 16:49
Do osiągnięcia sukcesu w niemal każdej dyscyplinie sportowej, oprócz talentu, niezbędne są: ciężka praca, duże pokłady determinacji oraz właściwe przygotowanie organizmu. Na to ostatnie ogromny wpływ m. in. ma prawidłowo dobrana dieta.
Hard - Ice na targach cukierniczych w Katowicach
2017-03-28 15:57
VIII edycja Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARGi to kolejna branżowa impreza w tym sezonie, na której prezentuje się firma Hard - Ice. Polski producent urządzeń do wytwarzania lodów przedstawia w Katowicach swoją bogatą ofertę, na którą składa się już w sumie 15 profesjonalnych modeli maszyn.
Wytrawna inspiracja na Wielkanoc
2017-03-24 11:58
Propozycję na świąteczny stół przygotował Michał „Magiel” Myszkiewicz – ekspert kulinarny marki Lubella. Proponuje wypełnione pysznym chrzanowym musem tartaletki, które doskonale sprawdzą się także przy wielu innych okazjach. Zanim przystąpimy do pieczenia, warto zapoznać się z radami kucharza. Dzięki nim nasze ciasto będzie naprawdę idealne!
Świąteczna inspiracja na słodko - mazurek
2017-03-24 11:54
Propozycję na świąteczny stół przygotował Michał „Magiel” Myszkiewicz – ekspert kulinarny marki Lubella. Proponuje on tradycyjnego, świątecznego mazurka, ale z nieoczywistym, inspirującym nadzieniem serowo-cytrusowym. Zanim przystąpimy do pieczenia, warto zapoznać się z radami kucharza. Dzięki nim nasze ciasto będzie naprawdę idealne!
Mąka – najważniejszy składnik udanego ciasta. Nie tylko na Wielkanoc.
2017-03-24 11:49
Świąteczne menu staje się coraz bardziej różnorodne. Słodkie i wytrawne smaki otwierają przed szeroki wachlarz kulinarnych możliwości. W przypadku ciast składnikiem, od którego zależy najwięcej jest mąka. Zapewnia wymarzony efekt sprawiając, że ciasta są delikatne i puszyste lub odpowiednio kruche.
Czekoladowe wyjście... z wiosennego przesilenia
2017-03-24 11:00
Wiosna – brzmi krzepiąco. Wyższe temperatury, lepsze samopoczucie i coraz więcej słońca, które obudzi drzemiące w nas pokłady energii. Niestety często zdarza się, że pomimo nadejścia wiosennych miesięcy, wciąż odczuwamy zmęczenie, rozdrażnienie oraz brak ochoty do pracy. Nadciąga przesilenie wiosenne. Jak je pokonać? Czekoladą!
Maszyna do lodów na 3 miesiące. Dzięki temu można wypróbować swój lodowy biznes
2017-03-23 16:55
Zakup maszyn do produkcji lodów to największy wydatek związany z uruchomieniem nowej lodziarni. A co, jeśli lokalizacja się nie sprawdzi? Jeżeli nie będzie spodziewanych tłumów klientów? Wtedy pozostaje szukać nowego miejsca.
Jeśli chcesz pomóc najuboższym, przed Świętami przyjdź do Netto
2017-03-23 14:46
Przed Świętami Wielkanocnymi po raz kolejny odbędzie się wielka zbiórka żywności organizowana przez Federację Polskich Banków Żywności w wybranych placówkach sklepów Netto. Sieć angażuje się również od wielu lat w zbiórkę organizowaną przez Caritas oraz lokalne organizacje.
Sprzedaż i magazyn z WAPRO WF-MAG
2017-03-22 20:00
Prowadzisz sprzedaż i magazyn? Nie możesz pominąć oprogramowania WAPRO WF-Mag (MAG) dla firm.
Wiosenna dieta. 6 zasad, które pomogą w walce z zimowym sadełkiem
2017-03-21 18:36
Gdy tylko robi się nieco cieplej, większość z nas zaczyna przegląd swojej garderoby. Nierzadko okazuje się wówczas, że wiosenne ubrania stały się nieco… za małe. Winnym tej sytuacji nie jest jednak zbyt wysoka temperatura, w której upraliśmy ciuchy ale... kilogramy, o które „wzbogaciło” się po zimie nasze ciało.
Wszystkie smaki świata w jednym kubku kawy!
2017-03-21 15:18
3 Region Blend - najlepsze smaki w jednej filiżance kawy!
Zdrowe odżywianie ze SpokoBox
2017-03-21 13:48
Dieta pudełkowa to już nie tylko catering dla zabieganych, ale od jakiegoś czasu to zdrowe i zbilansowane posiłki w rozsądnej cenie, ułożone przez dietetyków i dostosowane do indywidualnych potrzeb zamawiającego.
Ekologiczne naczynia z trzciny cukrowej w ofercie MAKRO
2017-03-21 08:25
W asortymencie sieci hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska pojawiły się jednorazowe talerzyki i miski wykonane z trzciny cukrowej. Produkty są biodegradowalne i kompostowalne.