Kategoria

Wyszukiwarka

Region

Informacje prasowe

AWAY, czyli miara samotności.
2019-03-28 13:46
Duet Marta Frączek oraz Piotr Onopa, ze zdjęciami Mikołaja Sygudy stworzyli wspólnie projekt AWAY. Short (etiuda) jest refleksją nad kondycją dialogu we współczesnym świecie, bycia razem i bycia obok. Realizacją wideo zajął się dom produkcyjny F25.
Niedoceniony i wartościowy – Olej rzepakowy sprzyja witalności
2019-03-22 11:56
Potrawy przygotowywane w związku ze zbliżającą się Wielkanocą mogą stać się nie lada wyzwaniem! Tym bardziej, że święta następują po okresie Wielkiego Postu, w związku z tym przygotowane specjały zjadamy z podwójnym smakiem.
Credit Agricole ponownie zaprasza studentów do programu Maksymalni
2019-03-21 15:23
Maksymalni powracają! Wraz z początkiem wiosny Credit Agricole ponownie rusza w trasę po polskich uczelniach. Eksperci podpowiedzą studentom jak napisać cv, przygotować się do rozmowy rekrutacyjnej, czy poznać swoje mocne strony. Start eventów już dziś na Politechnice Krakowskiej.
Apple Pay w Credit Agricole
2019-03-21 15:00
Bank Credit Agricole udostępnił swoim klientom Apple Pay. Dzięki tej usłudze można płacić w łatwy, bezpieczny i niezwykle wygodny sposób.
Zero waste – 100% smaku bez marnowania żywności
2019-03-21 13:31
Jak unikać marnowania żywności? Jak na co dzień być bardziej odpowiedzialnym wobec zużywania naturalnych zasobów? Kolejne warsztaty w ramach Akademii Smaku Sokołów odbyły się pod hasłem „Zero waste”.
Przelewy na numer telefonu BLIK dostępne dla klientów Credit Agricole
2019-03-20 15:34
Bank Credit Agricole udostępnił swoim klientom możliwość wykonywania przelewów na telefon BLIK. To najszybszy sposób przekazywania pieniędzy pomiędzy klientami różnych banków. Użytkownicy BLIKA mogą przelewać pieniądze w ten sposób z wykorzystaniem aplikacji mobilnych siedmiu banków.
Bank Credit Agricole partnerem Coface Country Risk 2019
2019-03-18 14:55
Konferencje Coface Country Risk poświęcone są ryzykom w transakcjach handlowych oraz wspieraniu rozwoju i eksportu polskich przedsiębiorstw. 26 marca odbędzie się XIV edycja konferencji. Jednym z prelegentów będzie Jakub Borowski, główny ekonomista banku Credit Agricole.
Akademickie 5 minut na obiad
2019-03-18 13:05
Gulasz z parówek, makaron z cukrem, czy dowolne połączenie składników, które zostały w lodówce – o kulinarnych wyczynach studentów od zawsze krążyły legendy. Wiele wskazuje na to, że te wątki już wkrótce znikną z barwnych opowieści o akademickim życiu.
Po obiedzie i na sen – herbata!
2019-03-15 09:53
Po obiedzie i na sen – herbata!
Kredyt gotówkowy Credit Agricole najlepszy w rankingu FinAi
2019-03-14 17:05
Oferta kredytu gotówkowego banku Credit Agricole zajęła pierwsze miejsce w rankingu opracowanym przez platformę FinAi. Dzięki niskiemu oprocentowaniu i RRSO oraz braku prowizji, oferta okazała się najtańszą spośród pożyczek na 15 tys. zł z okresem kredytowania do 24 miesięcy.
Ugotowani. Jak połączyć pracę zdalną z opieką nad dzieckiem
2019-03-12 17:04
Małe dziecko to niemałe wyzwanie - nawet dla arcymistrzów planowania. Wystarczy krótkitelefon ze żłobka lub przedszkola, by zapracowanego rodzica wybić z zawodowego rytmu. Jak pogodzić opiekę nad chorym dzieckiem z koniecznością pracy zdalnej?
Produkty wysokotłuszczowe w zbilansowanej diecie - Jak wybierać te najlepsze?
2019-03-12 15:10
Świadomość znaczenia prawidłowo zbilansowanej diety nieustannie wzrasta. Często jednak pojawiają się wątpliwości, które produkty wybrać, by zapewnić organizmowi wszystkie niezbędne substancje odżywcze. Wiele pytań dotyczy m.in. tłuszczu mlecznego i jego wpływu na zdrowie.
Credit Agricole zaprasza na Festiwal Frankofonii
2019-03-08 13:00
Bank Credit Agricole po raz kolejny został głównym partnerem Dni Krajów Francuskojęzycznych we Wrocławiu. Tegoroczna edycja festiwalu odbywa się w dniach 1-25 marca, a jej najważniejsze wydarzenia to: wieczór galowy połączony z koncertem zespołu BERGAME oraz koncert muzyki kameralnej w wykonaniu duetu Bokun-Kościuszko.
Kuchenny pomocnik – maszynka do mielenia SMM11 marki PRIME3
2019-03-07 15:21
Przygotowanie mięsa na kotlety mielone, gładkiego farszu na pierogi czy aksamitnego nadzienia do makowej strucli jeszcze nigdy nie było tak łatwe...
Naturalny smak, wygodne opakowanie
2019-03-06 13:57
Sokołów Naturrino – to inspirowana naturą linia wędlin, idealna dla wszystkich, którzy poszukują produktów wysokiej jakości o sprawdzonym składzie. Teraz produkty Naturrino, takie jak Schab wędzony, Boczek wędzony oraz Szynka wędzona dostępne są także w nowych opakowaniach – jako plastry.
Smacznie i zdrowo - blender ręczny HBD211 marki Blaupunkt
2019-03-01 11:43
Wygoda w kuchni to podstawa udanych i smacznych posiłków. Urządzenia, których używamy podczas przygotowania potraw powinny więc być funkcjonalne i łatwe w obsłudze. Taki właśnie jest kolejny w portfolio marki Blaupunkt blender ręczny HBD211.
Zakończyła się kolejna Akademia Rolnika
2019-02-28 12:43
Firma Gobarto przeprowadziła kolejne szkolenie w cyklu Akademia Rolnika. Wydarzenie odbyło się w dn. 25-26 lutego 2019 r. w hotelu Różany Zakątek w Osieku. Wzięło w nim udział ponad 30 hodowców. Podczas dwóch dni wykładów były poruszane m.in. tematy związane z nowoczesnymi technikami stosowanymi w hodowli zwierzęcej.
Siła tkwi w znaku „Doceń polskie”
2019-02-27 13:28
- Posiadanie znaku "Doceń polskie" daje nam satysfakcję z dobrze wykonanej pracy. Dostajemy potwierdzenie z zewnątrz, od ludzi którzy zawodowo zajmują się żywnością, że wyprodukowaliśmy dobry wyrób – wyjaśnia Rafał Zdziebło reprezentujący Firmę Handlową RATOS-NATURA S.C.