Kategoria

Wyszukiwarka

Region

Smaki pełne słońca

2017-08-30 11:52:36
Lato, obfituje w mieniące się kolorami, soczyste owoce i warzywa sezonowe – zachwycające barwami, wiśnie, jagody i porzeczki, najsmaczniejsze o tej porze roku pomidory i nasze ulubione owoce na przetwory, takie jak maliny czy śliwki.

Wielką stratą dla podniebienia i zdrowia byłoby z tego urodzaju nie skorzystać. Tym bardziej, jeśli smaczne, zdrowe i pożywne koktajle możemy mieć zawsze przy sobie!

 

Zielono, więc zdrowo

 

W sierpniu debiutuje szpinak, popularny w naleśnikach, sałatkach czy cieście francuskim. Zdecydowanie lżejszym, ale równie pożywnym posiłkiem stworzonym na jego bazie jest koktajl, zaskakujący połączeniem z mlekiem migdałowym i imbirem. Z entuzjazmem wypiją go zwolennicy zielonych smoothies, ale przekona on także dzieci, które słysząc słowo „szpinak” do tej pory kręciły nosem.

 

Składniki:

 

•           50 g szpinaku

•           1 dojrzały banan

•           1 gruszki

•           1 łyżeczka soku z cytryny

•           1 łyżeczki świeżo startego imbiru

•           250 ml mleka migdałowego

 

Przygotowanie:

 

Umieść szpinak, banana oraz gruszkę w blenderze Electrolux ESB2500. Dodaj starty imbir, sok z cytryny oraz mleko migdałowe. Miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

Kategorie: AGD
Dodał: garden of words