Kategoria

Wyszukiwarka

Region

Informacje prasowe

Dobre wędzenie ma znaczenie!
2019-11-15 10:19
Kiedy nie było lodówek, ludzie wyłącznie suszyli lub wędzili mięso. Wszystko po to, by zbyt szybko się nie zepsuło. Dziś dodatkowo w grę wchodzą wyjątkowe walory smakowe, które wędzone produkty z pewnością posiadają.
Producenci żywności potwierdzili wysoką jakość produktów
2019-11-07 10:31
- To już ostatnia w tym roku certyfikacja żywności a polscy producenci nadal nas zaskakują. Wyroby prezentują wysoką jakości, często tworzone są metodami rzemieślniczymi z dbałością o najmniejszy szczegół. Naprawdę nie mamy się czego wstydzić - mówi Mirek Drewniak, przewodniczący Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.
Wyroby polskich producentów żywności pojawią się w Sosnowcu
2019-10-22 12:45
- Udział w tego typu przedsięwzięciach to doskonała możliwość promowania bardzo dobrej jakości wyrobów pochodzących z polskich upraw - informuje Ewelina Staniszewska z firmy PRIMAVEGA Sp. z o.o., wielokrotnego laureata programu „Doceń polskie”.
Kuchenne wariacje na temat sera topionego
2019-10-14 13:59
Służą do smarowania pieczywa, chrupiących tostów lub naleśników. Przygotowywane zazwyczaj w przeróżnych wariacjach smakowych, w opakowaniach o charakterystycznych kształtach prostokątnych lub trójkątnych bloczków.
Czy szybkie przekąski to dobre przekąski?
2019-10-09 11:06
Jak powszechnie wiadomo, aby zdrowo żyć trzeba dobrze się odżywiać. Oznacza to bez wątpienia, że w codziennym jadłospisie powinny znaleźć się odpowiednie ilości warzyw i owoców. Co natomiast, jeżeli nie mamy w ciągu dnia czasu na misternie przygotowane dania?
Trwają przygotowania do certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”
2019-09-25 11:14
Smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. Już od 2011 roku Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” w ten sposób ocenia specjały należące do asortymentu polskich producentów żywności. Ostatnia tegoroczna certyfikacja odbędzie się 30 października.
5 powodów dla których nie warto zapominać o śniadaniach
2019-09-20 11:50
To najważniejszy posiłek w ciągu dnia, daje nam energię i siłę potrzebną do efektywnego funkcjonowanie zarówno rano, jak i po południu. Śniadanie - bo o nim mowa – sprzyja dobrej pracy mózgu, poprawia samopoczucie a także wspomaga odchudzanie. Oto 5 powodów dla których nie warto o nim zapominać!
Postaw na polskie produkty! 25 sierpnia obchodzimy Dzień polskiej żywności
2019-08-23 10:53
Już 25 sierpnia obchodzimy Dzień polskiej żywności. Tegoroczna, 7. edycja tego święta tradycyjnie już, ma za zadanie przypomnieć, jak bogatym kulinarnym dziedzictwem dysponujemy. Od początku istnienia Dnia polskiej żywności, jego pomysłodawcy zachęcają do włączenia się w tę inicjatywę.
Specjaliści z branży spożywczej sprawdzili jakość polskich specjałów
2019-08-05 14:14
Świadomość rodzimych producentów żywności odnosząca się do jakości proponowanych specjałów, z roku na rok jest coraz wyższa. Dlatego też minioną, XXXIII certyfikację żywności podsumować można trzema wyrażeniami: różnorodność, wysoka jakość, ciekawe produkty.
Menu w kolorze zieleni, czyli dlaczego barwa ma znaczenie
2019-07-26 12:41
Do Europy zawędrowały w kupieckich karawanach po to, by następnie rozprzestrzenić się jako uprawy. Początkowo budziły niechęć i skrajne emocje, jednak w rezultacie na stałe zagościły w naszym menu.
Olej Kujawski na Dzień Polskiej Żywności
2019-07-22 11:58
Już teraz warto zaznaczyć w kalendarzu datę 25 sierpnia, wtedy bowiem przypada Dzień polskiej żywności. Nietypowe święto, którego inicjatorami są organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, będziemy obchodzić już po raz siódmy.
Program „Doceń polskie” rozpoczyna kampanię wizerunkową w TV POLSAT
2019-06-26 13:37
Twórcy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” doskonale wiedzą, jak ważna w dzisiejszych czasach jest wysokiej jakości żywność. Dlatego też tak istotne jest jej promowanie.
Latem poznaj siłę koktajli!
2019-06-25 09:18
Jedz warzywa i owoce, bo to zdrowe i urocze! Chcesz być zdrowy jak ryba, jedz codziennie warzywa! Jedz owoce, jedz warzywa, a będziesz w energii pływał – tylko niektóre z powiedzeń zachwalających właściwości warzyw i owoców. Dziś o ich doskonałych cechach zdrowotnych nie trzeba nikogo przekonywać.
Niedoceniony i wartościowy – Olej rzepakowy sprzyja witalności
2019-03-22 11:56
Potrawy przygotowywane w związku ze zbliżającą się Wielkanocą mogą stać się nie lada wyzwaniem! Tym bardziej, że święta następują po okresie Wielkiego Postu, w związku z tym przygotowane specjały zjadamy z podwójnym smakiem.
Siła tkwi w znaku „Doceń polskie”
2019-02-27 13:28
- Posiadanie znaku "Doceń polskie" daje nam satysfakcję z dobrze wykonanej pracy. Dostajemy potwierdzenie z zewnątrz, od ludzi którzy zawodowo zajmują się żywnością, że wyprodukowaliśmy dobry wyrób – wyjaśnia Rafał Zdziebło reprezentujący Firmę Handlową RATOS-NATURA S.C.
Tradycyjne, nowoczesne… smaczne! Eksperci programu „Doceń polskie” ocenili kolejne produkty spożywcze
2019-02-04 12:00
Powtarzalność produkcji ma w branży spożywczej ogromne znaczenie. Stała, wysoka jakość żywności to jeden z elementów budujących zaufanie konsumentów do wytwórcy. Doskonale zdają sobie z tego sprawę twórcy programu „Doceń polskie”.
Święta na słodko!
2018-12-12 14:21
Przepyszny świąteczny makowiec, sernik puszysty i malinowy sos do wigilijnej kaczki oraz gęsi - to propozycje laureatów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Słodkie przysmaki doskonale sprawdzą się w trakcie zbliżających się wielkimi krokami Świąt Bożego Narodzenia.
Czerwony król wigilijnego stołu, czyli o barszczu ciekawostek kilka
2018-12-06 12:09
Wspomniał o nim sam Mikołaj Rej, kojarzy się z polskim wigilijnym stołem a jego słodko-kwaśny smak znają niemal wszyscy. O czym mowa? Oczywiście o jednym z najważniejszych dań, które od lat gości w bożonarodzeniowych kartach menu - barszczu z uszkami.