Kategoria

Wyszukiwarka

Region

Informacje prasowe

Wpływ MSSF 16 na sprawozdawczość finansową
2019-10-09 13:17
Mimo że MSSF 16 obowiązuje od stycznia 2019 roku, proces jego implementacji uległ znacznemu wydłużeniu. Jest to wynik braku przygotowania spółek do jego zastosowania w praktyce.
Trwają przygotowania do certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”
2019-09-25 11:14
Smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. Już od 2011 roku Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” w ten sposób ocenia specjały należące do asortymentu polskich producentów żywności. Ostatnia tegoroczna certyfikacja odbędzie się 30 października.
Co powinno się znaleźć w raporcie od agencji SEO?
2019-08-09 14:54
Zlecając działania SEO, powinieneś regularnie otrzymywać raporty od zatrudnionej agencji. Co powinno się znaleźć w takim raporcie?
Certyfikacja produktów spożywczych po raz 32!
2019-05-08 12:42
Nabiał, pieczywo, mięsa (w tym dziczyzna), ryby, słodycze, napoje, alkohole, lody wegańskie, bezglutenowe pieczywo, warzywa, owoce, regionalne specjały, przetwory, czy wyroby marki własnej – to produkty polskich producentów żywności, które wyróżnione zostały w trakcie 31. certyfikacji żywności.
Humanizm w contact center is not dead
2019-02-04 10:03
Biuletyn Obsługi Klienta objął patronatem medialnym tegoroczne edycje konkursów Telemarketer Roku i Złota Słuchawka, organizowanych przez Polskie Stowarzyszenie Marketingu SMB. W pierwszym, tegorocznym wydaniu Biuletynu opublikowany został wywiad z przedstawicielem Organizatora – Marcinem Sosnowskim, Dyrektorem Obszaru Contact Center SMB.
Zachwyć gości karnawałowymi przystawkami
2019-01-21 09:04
Z cekinami czy bez, sukienka długa czy krótka, mucha czy krawat – takie pytania zadaje sobie obecnie wielu ludzi, którzy przygotowują się do hucznych balów karnawałowych. Są także tacy, którzy imprezę tę organizują w domu, dla znajomych.
Eksperci ocenią żywność już 30 stycznia!
2019-01-17 13:04
Dokładnie 30 stycznia odbędzie się pierwsza w tym roku atestacja żywności. W trakcie zbliżającego się audytu rodzimi producenci ubiegać będą się o certyfikaty jakości produktu „Doceń polskie”. Loża Ekspertów pod przewodnictwem mistrza kuchni Mirka Drewniaka obradować będzie już po raz XXXI.
Czy Wigilia firmowa zalicza się do kosztów podatkowych?
2018-12-10 13:25
Wigilie firmowe stały się tradycją zarówno w dużych, jak i w małych firmach. Przybierają one różne formy – od klasycznych, krótkich spotkań po wieczorne eventy czy nawet wyjazdy integracyjne. Jak wygląda kwestia ich rozliczenia? O tym Magdalena Możaryn, Project Manager w Dziale Usług Księgowych Mazars.
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi honorowym patronem atestacji programu „Doceń polskie”
2018-11-07 14:55
Już po raz dziewiąty Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi objął honorowym patronatem certyfikacje żywności organizowane w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Należy zaznaczyć, że resort rolnictwa wspiera audyty produktów spożywczych od początku istnienia programu.
Eksperci programu „Doceń polskie” po raz trzydziesty sprawdzili jakość żywności
2018-10-26 14:41
Niemal 160 produktów ocenili członkowie Loży Ekspertów podczas minionej certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”. Każda propozycja została sprawdzona indywidualnie, a następnie przyznano jej noty za smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny.
Certyfikaty „Doceń polskie” zostaną przyznane po raz trzydziesty
2018-10-09 11:05
Nadchodząca ocena artykułów spożywczych organizowana przez twórców programu „Doceń polskie” będzie szczególna. Dnia 24 października br. Loża Ekspertów będzie obradowała po raz trzydziesty. Jubileuszowy charakter wydarzenia nie zmienia jednak zasad programu i regulaminu przyznawania znaku jakości.
Śniadaniowe inspiracje kulinarne
2018-08-24 15:02
Weekendy sprzyjają celebrowaniu śniadania w rodzinnym gronie. Już jutro (25 sierpnia) przypada Dzień polskiej żywności, który dodatkowo skłania do cieszenia się smakiem rodzimych artykułów spożywczych. Rozpocznij ten dzień od pysznego śniadania przygotowanego z polskich produktów!
C jak Cykoria. Korzystajmy z bogactwa tego warzywa!
2018-08-16 15:08
Cykoria to warzywo o szerokim zastosowaniu kulinarnym: można z niej przygotować koktajle, sałatki, czy poddawać obróbce termicznej. Warto po nią sięgać nie tylko z uwagi na jej smak, ale także cenne właściwości. Przekonaj się dlaczego powinna zagościć w Twoim jadłospisie.
Zupa na Dzień polskiej żywności
2018-08-10 15:18
- Honorem polskiej kuchni są zupy. W przeciwieństwie do wielu kuchni, u nas nie są wyłącznie daniem jednogarnkowym: pełnią rolę przystawki i są podawane cały rok - przypomina Mirek Drewniak, przewodniczący Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.
XXIX atestacja programu „Doceń polskie”: przekrój trendów
2018-08-01 15:55
Kolejna atestacja programu „Doceń polskie” przeszła do historii. Dnia 25 lipca br. Loża Ekspertów obradowała po raz dwudziesty dziewiąty. Do oceny zakwalifikowano szeroką gamę artykułów spożywczych z oferty wytwórców z całego kraju.
Dwudziesta dziewiąta ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie”
2018-07-27 08:44
Pieczywo, nabiał, alkohole, słodycze, dania gotowe, mięsa, czy wędliny z dziczyzny – to tylko niektóre spośród produktów, które zostały ocenione przez Lożę Ekspertów podczas XXIX atestacji żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie miało miejsce 25 lipca br. w Sosnowcu.
Omnichannel i chmura – tego oczekują klienci
2017-04-25 14:24
W Biuletynie Obsługi Klienta (3-4/2017) publikujemy wywiad z Tomaszem Paprockim, dyrektorem ds. sprzedaży korporacyjnej Focus Telecom Polska – jednego z wiodących dostawców narzędzi dla branży call/contact center.
Audyt energetyczny – obowiązkowe źródło oszczędności
2017-01-10 11:40
Za sprawą obowiązującej od początku października ubiegłego roku Ustawy o efektywności energetycznej duże przedsiębiorstwa zobowiązane są do przeprowadzania co cztery lata audytu energetycznego. Na wykonanie pierwszego mają czas do końca września 2017 r.