Kategoria

Wyszukiwarka

Region

Informacje prasowe

Jak przetrwać pierwsze, trudne momenty w lodowym biznesie?
2018-05-16 12:52
- Myślenie w stylu: otwieram lodziarnię pod znaną marką i już nic nie muszę, to duży błąd - uważa Radosław Charubin, prezes największej sieci lodziarni w Polsce – LodyBonano. Udziela też kilku rad, co robić, kiedy lodowy biznes nie idzie tak jak byśmy chcieli.
Szczecin w obliczu Wartości niematerialnych w rozwoju firmy
2018-05-08 15:54
Już 15 maja Uniwersytet Szczeciński stanie się forum wymiany wiedzy i doświadczeń na temat ekonomii wartości. To właśnie tam odbędzie się seminarium Wartości niematerialne w rozwoju firmy, które jest częścią cyklu Open Eyes Economy on Tour 2018.
ILE CZASU POLACY TRACĄ W PRACY?
2018-04-26 10:09
Produktywność polskich przedsiębiorstw jest dużo niższa niż firm amerykańskich czy zachodnioeuropejskich. Dlaczego tak się dzieje i jak to zmienić podpowiada Mikołaj Dramowicz, założyciel i prezes zarządu datapax – firmy doradczej wyspecjalizowanej w automatyzacji i optymalizacji produkcji oraz przepływu informacji.
Ruszył [m]spark – pierwszy polski akcelerator MarTech
2018-04-12 17:11
Posiadasz startup, małą lub średnią firmę działającą w obszarze marketingu i technologii? Chcesz rozwijać ją pod okiem ekspertów? Zgłoś się do programu akceleracyjnego [m]spark. Zapisy trwają do 20 kwietnia 2018 roku.
Rozwój biznesu wśród miejskiej bohemy – nowa przestrzeń coworkingowa w centrum stolicy
2018-04-06 12:01
Tuż przy wejściu do stacji metra Rondo Daszyńskiego, pod adresem: Prosta 70 w Warszawie pojawiła się nowa przestrzeń coworkingowa BOBO (Bohemian Bourgeoisie) Coworking.
Lody jako pomysł na firmę
2018-03-30 22:37
75 marek franczyzowych z różnych branż prezentowało się podczas minionego weekendu na targach „Pomysł na firmę” w Katowicach. Wśród nich znalazły się również koncepty rodem z Podlasia: LodyBonano oraz Wytwórnia Lodów Polskich „u Lodziarzy”.
Makarun mnie przekonuje
2018-03-19 17:37
Początkujący przedsiębiorcy często obawiają się zainwestowania w marki gastronomiczne, gdyż jest to biznes dość wysokiego ryzyka. Rozwiązaniem dla nich może być skorzystanie z ofert franczyzowych, które ułatwiają organizacyjnie i marketingowo wiele kwestii, a ponadto oferują sprawdzony produkt.
Wchodzisz i zarabiasz
2018-02-22 21:32
To jest naprawdę proste. Nie trzeba szukać lokalu, ani go remontować, sprawdzać wentylacji, podłączać sprzętu. Trzeba mieć tylko kapitał na start i od jutra można mieć swoją lodziarnię. Nazwa nowego konceptu, wprowadzanego właśnie przez LodyBonano to „Lodziarnia od zaraz”.
Dwa lokale pod Makarun czekają na chętnych w Krakowie
2018-02-08 15:39
To nie jest randka w ciemno, choć może się okazać przygodą życia. To nie kupowanie kota w worku, ale ciekawa i konkretna propozycja dla inwestorów. Krakowska sieć popularnych pomarańczowych spaghetteri Makarun Spaghetti&Salad ma w swoim „mateczniku” dwie znakomite „miejscówki” na lokal.
U Lodziarzy latem 2018 zero opłat
2018-02-08 14:53
Nowy rok sprzyja wyzwaniom. Jeśli ktoś zastanawia się czym się zająć i brakuje mu wyraźnego pomysłu, a dodatkowo lubi słodkie życie, może to jest rozwiązanie? Franczyzowa sieć „U lodziarzy” Wytwórnia Lodów Polskich rozpoczęła właśnie akcję promocyjną pod hasłem „Franczyza za 0 złotych”.
Artveoli zwycięzca Smogatohonu 2017 Edycji Globalnej otrzymuje amerykańskie oraz polskie wsparcie finansowe.
2018-02-07 13:48
Artveoli, zwycięzca Smogathonu 2017 Edycji Globalnej nie zwalnia tempa rozwoju. Inwestorzy ze Stanów Zjednoczonych oraz Polski właśnie zainwestowali w ich rozwiązanie. .
Makarunowa hossa
2018-02-07 13:23
Na makarunowej mapie Polski jest już 11 pomarańczowych miast, w których działa 28 lokali pod tym charakterystycznym szyldem. Pod koniec stycznia franczyzowa sieć Makarun Spaghetti&Salad otworzyła restaurację w Swarzędzu. Powstał też kolejny, szósty lokal w Warszawie. W lutym szykuje się otwarcie w Poznaniu.
NSG Group w Polsce podpisała Kartę Różnorodności
2018-02-05 16:42
29 stycznia 2018 roku NSG Group, właściciel marki Pilkington stał się sygnatariuszem Karty Różnorodności. To ważny dokument promujący wśród przedsiębiorców, instytucji i organizacji ideę przeciwdziałania dyskryminacji w miejscu pracy, a także dbałości o spójność i równość społeczną.
Nowy Prezes Kuehne + Nagel w Polsce
2018-01-29 16:56
Guillaume Sauzedde (45) przejął odpowiedzialność za działalność operacyjną polskiego oddziału firmy w styczniu 2018 roku. Zastąpił on Ingo Goldhammera, który awansował na stanowisko Dyrektora Regionalnego na Południową i Centralną Amerykę w Kuehne + Nagel.
Firma Ideal Group wyróżniona w rankingu Gazele Biznesu 2017
2018-01-12 17:05
Białostocka spółka Ideal Group ma dwa duże powody do radości. W ogólnopolskim rankingu Gazele Biznesu 2017 okazała się najlepszą wśród podlaskich przedsiębiorstw. Na tle krajowych natomiast znalazła się na szóstym miejscu.
Makarun zawitał do Płocka
2017-12-04 21:49
Franczyzowa sieć spaghetterii Makarun Spaghetti and Salad znów uległa powiększeniu. Od piątku makaronowe dania serwowane w formie „take away” czekają bowiem na swoich fanów w Płocku. To pierwsza restauracja działająca pod charakterystycznym żółto – pomarańczowym szyldem w tym mieście. Nowy punkt zlokalizowany został w Galerii Mazovia.
Dobry Makarun w dobry punkcie
2017-12-04 21:22
Jak mawiał klasyk: okazja szuka chętnego… Jeśli zatem ktoś rozważa poważnie inwestycję w lokal gastronomiczny w Lublinie, nadarza się właśnie znakomita sposobność do tego. Można bowiem stać się właścicielem Makarun’a Spaghetti & Salad, w sprawdzonej lokalizacji w śródmieściu, w pobliżu trzech uniwersytetów.