Kategoria

Wyszukiwarka

Region

Informacje prasowe

Białe Niedźwiedzie ruszają w Polskę
2019-03-01 10:24
Dwie białostockie marki gastronomiczne, rozpoznawalne i cenione w kraju, łączą siły. Koku Sushi dysponuje sprawdzonym modelem franczyzowym, Mobilny Barista zaś wszechstronną wiedzą o polskim rynku kawy. W wyniku fuzji powstanie franczyzowa sieć kawiarni – the White Bear Coffee.
Trzy tygodnie darmowego sushi
2019-02-21 14:56
Sieć Koku Sushi szkoli obsługę nowych lokali, które powstają w Gnieźnie i Grudziądzu. Przy okazji prowadzi też nietypową akcję promocyjną. Wyprodukowane „próbne” dania rozdaje okolicznym mieszkańcom.
Makarun na Palmie
2019-01-15 14:22
Największa sieć spaghetterii w Polsce Makarun Spagehetti and Salad otwiera lokal w jednym z najbardziej prestiżowych miejsc na świecie - na słynnej Palmie w Dubaju. Będzie jedynym działającym na tamtejszym rynku polskim street foodem.
Podsumowanie roku u Frytkarzy
2018-12-27 13:43
„Frytki Belgijskie w Krakowie” są już w… Warszawie. To piąty lokal otwarty przez tę popularną markę, wywodzącą się z Królewskiego Miasta. Rok 2018 sieć kończy na dużym plusie, a pod jej szyldem działa już 13 punktów w czterech polskich miastach.
Frytki Belgijskie ruszają w góry i do stolicy
2018-11-21 15:35
Odkąd marka Frytki Belgijskie w Krakowie niespełna rok temu uruchomiła opcję franczyzy, telefony w jej siedzibie nie przestają dzwonić.
Dobra kawa w miłej atmosferze
2018-09-28 11:17
90 proc. Polaków nie wyobraża sobie dnia bez filiżanki kawy. Coraz częściej jej picie traktujemy jak rytuał, chwilę relaksu lub pretekst do spotkania ze znajomymi. Jest więc zapotrzebowanie na kawiarnie. Sieć SO! COFFEE planuje otwarcie nowych lokali w Szczecinie, Trójmieście, Poznaniu, Zielonej Górze i Rzeszowie.
LodyBonano idą na rekord
2018-08-03 13:45
Franczyzobiorcy, którzy otworzyli lodziarnię na początku tego sezonu mieli chyba jakieś przecieki z góry. Dawno nie było tak dobrego sezonu. Jesteśmy dopiero na jego półmetku, a największa w Polsce franczyzowa sieć w branży - LodyBonano wydała już 12 milionów lodów.
Makarun w handlowym sercu Łomży?
2018-07-12 15:27
To możliwe już niebawem. Jest tylko jeden warunek – potrzebna jest kreatywna osoba, gotowa do nawiązania współpracy franczyzowej z największą w Polsce siecią spaghetterii typu „take away”.
LodyBonano – szturm na małe miejscowości
2018-07-07 09:10
Ponad 60 proc. franczyzobiorców sieci LodyBonano już po roku współpracy, decyduje się na otwarcie kolejnej lodziarni. Tak jak Katarzyna Chlabicz z Białegostoku, która uruchomiła ubiegłej wiosny pierwszy punkt i wkrótce otworzy drugi.
"Wcześniej przez myśl nam nie przeszło, że otworzymy lokal z frytkami" - wywiad z franczyzobiorcami
2018-06-29 12:38
W Krakowie od 2013 roku działa streetfoodowy lokal, mający renomę jednego z najlepszych w Małopolsce.
Nie wszystko złoto, co się świeci, czyli po czym poznać, że franczyza jest opłacalna
2018-06-15 13:40
Kilka rad Przemysława Tymczyszyna, współtwórcy marki Makarun Spaghetti and Salad, dla tych, którzy chcieliby uruchomić własny biznes, a się boją, na temat tego od czego zacząć w przypadku franczyzy.
Nowy gracz na franczyzowym rynku
2018-06-08 11:59
W Krakowie chodzi się na Frytki Belgijskie. Jednak twórcy marki - Mateusz Szpak i Łukasz Wilk - chcą, by mieli szanse spróbować ich także mieszkańcy innych miast w Polsce. Dlatego rozkręcają franczyzowy biznes i szukają partnerów w różnych regionach kraju. Są już chętni w Warszawie, Wrocławiu i Katowicach.
Sześć nagród na szóste urodziny Makaruna
2018-05-29 22:49
28 maja Makarun Spaghetti and Salad obchodził szóste urodziny. W przypadku firmy, upływ lat powinien przekładać się na jej rozwój. Patrząc na makarunowe saldo można otwierać szampana. Sieć uczci to razem z klientami, oferując im superatrakcje i promocje.
Lody jako pomysł na firmę
2018-03-30 22:37
75 marek franczyzowych z różnych branż prezentowało się podczas minionego weekendu na targach „Pomysł na firmę” w Katowicach. Wśród nich znalazły się również koncepty rodem z Podlasia: LodyBonano oraz Wytwórnia Lodów Polskich „u Lodziarzy”.
Mam klientów, którzy stołują się u mnie codziennie
2018-03-30 22:11
Pan Leszek Wojtyla otworzył punkt sieci Makarun Spaghetti and Salad w poznańskiej galerii Malta 2 marca. Rozmawiamy z nim o tym, jak początkujący w branży gastronomicznej przedsiębiorca przetrwał pierwszy weekend po wprowadzeniu zakazu handlu w niedzielę i jak widzi swoje perspektywy w biznesie.
„Klik” po Makaruna
2018-03-20 21:15
Już wkrótce spaghetti i sałatki Makaruna będzie można zamówić online. W Krakowie trwają testy nowej aplikacji. Sieć zachęca do korzystania z niej, oferując 50-procentowy rabat. Do tworzenia apki zostali zaproszeni też klienci. Mają tropić najdrobniejsze błędy, by po fazie testowej działała bez zarzutu.
Makarun mnie przekonuje
2018-03-19 17:37
Początkujący przedsiębiorcy często obawiają się zainwestowania w marki gastronomiczne, gdyż jest to biznes dość wysokiego ryzyka. Rozwiązaniem dla nich może być skorzystanie z ofert franczyzowych, które ułatwiają organizacyjnie i marketingowo wiele kwestii, a ponadto oferują sprawdzony produkt.
Wchodzisz i zarabiasz
2018-02-22 21:32
To jest naprawdę proste. Nie trzeba szukać lokalu, ani go remontować, sprawdzać wentylacji, podłączać sprzętu. Trzeba mieć tylko kapitał na start i od jutra można mieć swoją lodziarnię. Nazwa nowego konceptu, wprowadzanego właśnie przez LodyBonano to „Lodziarnia od zaraz”.