Kategoria

Wyszukiwarka

Region

Informacje prasowe

Popularne dania w mniej znanej odsłonie
2018-11-09 11:13
Słyszysz pierogi, myślisz: ruskie? Kapusta kojarzy Ci się jednoznacznie z gołąbkami, a pomidorową uznajesz tylko z ryżem albo wyłącznie z makaronem? Ten tekst jest właśnie dla Ciebie! Sprawdź jak nadać nowego smaku popularnym polskim potrawom.
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi honorowym patronem atestacji programu „Doceń polskie”
2018-11-07 14:55
Już po raz dziewiąty Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi objął honorowym patronatem certyfikacje żywności organizowane w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Należy zaznaczyć, że resort rolnictwa wspiera audyty produktów spożywczych od początku istnienia programu.
Eksperci programu „Doceń polskie” po raz trzydziesty sprawdzili jakość żywności
2018-10-26 14:41
Niemal 160 produktów ocenili członkowie Loży Ekspertów podczas minionej certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”. Każda propozycja została sprawdzona indywidualnie, a następnie przyznano jej noty za smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny.
Makaron i basta!
2018-10-23 15:44
Włosi stanowczo dementują pogłoski jakoby makaron wywodził się z Chin. Pasta to dla nich obiekt kultu i danie stanowiące o narodowej tożsamości. Jednak niektórzy wybiorą się 25 października do Dubaju, gdzie obchodzony będzie Światowy Dzień Makaronu. W Polsce świętować zaś można w lokalach Makaruna.
Kolor, który wzmacnia apetyt.
2018-09-14 10:30
Symbolika koloru i jego wpływ nastrój jest nie do pominięcia. Najlepsze i restauracje stawiają taki sam nacisk na jakość serwowanych dań, jak i wystrój. Restauratorzy wiedzą, że je się przede wszystkim oczami, więc to nie tylko smak i zapach potrawy, ale przede wszystkim jej wygląd i stylistyka wnętrza będzie miało wpływ na ocenę posiłku.
C jak Cykoria. Korzystajmy z bogactwa tego warzywa!
2018-08-16 15:08
Cykoria to warzywo o szerokim zastosowaniu kulinarnym: można z niej przygotować koktajle, sałatki, czy poddawać obróbce termicznej. Warto po nią sięgać nie tylko z uwagi na jej smak, ale także cenne właściwości. Przekonaj się dlaczego powinna zagościć w Twoim jadłospisie.
Dwudziesta dziewiąta ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie”
2018-07-27 08:44
Pieczywo, nabiał, alkohole, słodycze, dania gotowe, mięsa, czy wędliny z dziczyzny – to tylko niektóre spośród produktów, które zostały ocenione przez Lożę Ekspertów podczas XXIX atestacji żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie miało miejsce 25 lipca br. w Sosnowcu.
Wegańskie lody: doceniany przez konsumentów i ekspertów produkt z potencjałem
2018-07-11 13:35
Rynek lodów wegańskich ma duży potencjał i to nie tylko z uwagi na fakt, iż jedną z najczęstszych nietolerancji pokarmowych jest nietolerancja laktozy.
Co warto wiedzieć o chlebie żytnim?
2018-07-05 16:51
Pieczywo żytnie - podobnie jak pszenne - nadaje się do komponowania kanapek, grzanek czy tostów. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do kremowych zup. Dietetyk Lucyna Michalak-Klimczak dzieli się kulinarnymi inspiracjami i podpowiada o czym należy pamiętać wybierając żytnie pieczywo.
Nowy gracz na franczyzowym rynku
2018-06-08 11:59
W Krakowie chodzi się na Frytki Belgijskie. Jednak twórcy marki - Mateusz Szpak i Łukasz Wilk - chcą, by mieli szanse spróbować ich także mieszkańcy innych miast w Polsce. Dlatego rozkręcają franczyzowy biznes i szukają partnerów w różnych regionach kraju. Są już chętni w Warszawie, Wrocławiu i Katowicach.
Mam klientów, którzy stołują się u mnie codziennie
2018-03-30 22:11
Pan Leszek Wojtyla otworzył punkt sieci Makarun Spaghetti and Salad w poznańskiej galerii Malta 2 marca. Rozmawiamy z nim o tym, jak początkujący w branży gastronomicznej przedsiębiorca przetrwał pierwszy weekend po wprowadzeniu zakazu handlu w niedzielę i jak widzi swoje perspektywy w biznesie.
Makarunowy food truck przygotowany na oblężenie
2018-02-22 20:37
Już jest! Na ulice właśnie wyjechał mercedes wśród food trucków, serwujący makarunowe przysmaki. Klienci z miast i miasteczek, do których dojedzie, będą mieli okazję spróbować spaghetti wyprodukowanego według włoskiej receptury, a inwestorzy okazję na bardzo opłacalny biznes.
Tu będzie moja wymarzona knajpka
2018-02-09 12:15
Przyjmuje się, że doskonałe miejsce na lokal gastronomiczny, to takie, gdzie przewija się tłum ludzi. Są klienci, sukces więc gwarantowany. Ale to nie takie proste. Czasami przy najruchliwszych ulicach, restauracje pojawiają się i znikają, a ich żywot nie trwa dłużej niż kilka miesięcy.
La Foresta – nowy lokal na kulinarnej mapie Białegostoku
2018-02-08 20:16
La Foresta - ten zwrot przetłumaczony z włoskiego po polsku znaczy las. Właściciele nowego, osiedlowego bistro, mieszczącego się przy ulicy Sybiraków w Białymstoku, nie przypadkowo nazwali je właśnie w ten sposób. Chcą częstować swoich gości typowo leśnymi produktami i daniami inspirowanymi między innymi dziczyzną.
Dwa lokale pod Makarun czekają na chętnych w Krakowie
2018-02-08 15:39
To nie jest randka w ciemno, choć może się okazać przygodą życia. To nie kupowanie kota w worku, ale ciekawa i konkretna propozycja dla inwestorów. Krakowska sieć popularnych pomarańczowych spaghetteri Makarun Spaghetti&Salad ma w swoim „mateczniku” dwie znakomite „miejscówki” na lokal.
Makarunowa hossa
2018-02-07 13:23
Na makarunowej mapie Polski jest już 11 pomarańczowych miast, w których działa 28 lokali pod tym charakterystycznym szyldem. Pod koniec stycznia franczyzowa sieć Makarun Spaghetti&Salad otworzyła restaurację w Swarzędzu. Powstał też kolejny, szósty lokal w Warszawie. W lutym szykuje się otwarcie w Poznaniu.
Smaczne Święta, bez zbędnych kilogramów
2017-12-12 23:27
Po Bożym Narodzeniu panie zaczynają licytować się w mediach społecznościowych, która ile przytyła. „Ja dwa kilo!”, „A ja pięć!!! Ratunku!” Jeśli chcesz uniknąć przed Sylwestrem kłopotliwej sytuacji, kiedy nie możesz zmieścić się w ulubioną sukienkę, zajrzyj w czwartek (14.12) do klubu Mrs. Sporty na bezpłatne spotkanie pt. „Święta fit”.
Plebiscyt na najlepsze restauracje 2017 otwarty
2017-12-07 12:48
Największy w Polsce serwis do zamawiania jedzenia Pyszne.pl wyłoni najlepsze restauracje 2017. Znamy już grono nominowanych w plebiscycie finalistów. Lokale walczą o głosy, a uczestnicy o nagrody, w tym kupon na rok darmowego jedzenia o wartości 7500 PLN.