Kategoria

Wyszukiwarka

Region

Informacje prasowe

Kolor, który wzmacnia apetyt.
2018-09-14 10:30
Symbolika koloru i jego wpływ nastrój jest nie do pominięcia. Najlepsze i restauracje stawiają taki sam nacisk na jakość serwowanych dań, jak i wystrój. Restauratorzy wiedzą, że je się przede wszystkim oczami, więc to nie tylko smak i zapach potrawy, ale przede wszystkim jej wygląd i stylistyka wnętrza będzie miało wpływ na ocenę posiłku.
C jak Cykoria. Korzystajmy z bogactwa tego warzywa!
2018-08-16 15:08
Cykoria to warzywo o szerokim zastosowaniu kulinarnym: można z niej przygotować koktajle, sałatki, czy poddawać obróbce termicznej. Warto po nią sięgać nie tylko z uwagi na jej smak, ale także cenne właściwości. Przekonaj się dlaczego powinna zagościć w Twoim jadłospisie.
Dwudziesta dziewiąta ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie”
2018-07-27 08:44
Pieczywo, nabiał, alkohole, słodycze, dania gotowe, mięsa, czy wędliny z dziczyzny – to tylko niektóre spośród produktów, które zostały ocenione przez Lożę Ekspertów podczas XXIX atestacji żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie miało miejsce 25 lipca br. w Sosnowcu.
Wegańskie lody: doceniany przez konsumentów i ekspertów produkt z potencjałem
2018-07-11 13:35
Rynek lodów wegańskich ma duży potencjał i to nie tylko z uwagi na fakt, iż jedną z najczęstszych nietolerancji pokarmowych jest nietolerancja laktozy.
Co warto wiedzieć o chlebie żytnim?
2018-07-05 16:51
Pieczywo żytnie - podobnie jak pszenne - nadaje się do komponowania kanapek, grzanek czy tostów. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do kremowych zup. Dietetyk Lucyna Michalak-Klimczak dzieli się kulinarnymi inspiracjami i podpowiada o czym należy pamiętać wybierając żytnie pieczywo.
Nowy gracz na franczyzowym rynku
2018-06-08 11:59
W Krakowie chodzi się na Frytki Belgijskie. Jednak twórcy marki - Mateusz Szpak i Łukasz Wilk - chcą, by mieli szanse spróbować ich także mieszkańcy innych miast w Polsce. Dlatego rozkręcają franczyzowy biznes i szukają partnerów w różnych regionach kraju. Są już chętni w Warszawie, Wrocławiu i Katowicach.
Mam klientów, którzy stołują się u mnie codziennie
2018-03-30 22:11
Pan Leszek Wojtyla otworzył punkt sieci Makarun Spaghetti and Salad w poznańskiej galerii Malta 2 marca. Rozmawiamy z nim o tym, jak początkujący w branży gastronomicznej przedsiębiorca przetrwał pierwszy weekend po wprowadzeniu zakazu handlu w niedzielę i jak widzi swoje perspektywy w biznesie.
Makarunowy food truck przygotowany na oblężenie
2018-02-22 20:37
Już jest! Na ulice właśnie wyjechał mercedes wśród food trucków, serwujący makarunowe przysmaki. Klienci z miast i miasteczek, do których dojedzie, będą mieli okazję spróbować spaghetti wyprodukowanego według włoskiej receptury, a inwestorzy okazję na bardzo opłacalny biznes.
Tu będzie moja wymarzona knajpka
2018-02-09 12:15
Przyjmuje się, że doskonałe miejsce na lokal gastronomiczny, to takie, gdzie przewija się tłum ludzi. Są klienci, sukces więc gwarantowany. Ale to nie takie proste. Czasami przy najruchliwszych ulicach, restauracje pojawiają się i znikają, a ich żywot nie trwa dłużej niż kilka miesięcy.
La Foresta – nowy lokal na kulinarnej mapie Białegostoku
2018-02-08 20:16
La Foresta - ten zwrot przetłumaczony z włoskiego po polsku znaczy las. Właściciele nowego, osiedlowego bistro, mieszczącego się przy ulicy Sybiraków w Białymstoku, nie przypadkowo nazwali je właśnie w ten sposób. Chcą częstować swoich gości typowo leśnymi produktami i daniami inspirowanymi między innymi dziczyzną.
Dwa lokale pod Makarun czekają na chętnych w Krakowie
2018-02-08 15:39
To nie jest randka w ciemno, choć może się okazać przygodą życia. To nie kupowanie kota w worku, ale ciekawa i konkretna propozycja dla inwestorów. Krakowska sieć popularnych pomarańczowych spaghetteri Makarun Spaghetti&Salad ma w swoim „mateczniku” dwie znakomite „miejscówki” na lokal.
Makarunowa hossa
2018-02-07 13:23
Na makarunowej mapie Polski jest już 11 pomarańczowych miast, w których działa 28 lokali pod tym charakterystycznym szyldem. Pod koniec stycznia franczyzowa sieć Makarun Spaghetti&Salad otworzyła restaurację w Swarzędzu. Powstał też kolejny, szósty lokal w Warszawie. W lutym szykuje się otwarcie w Poznaniu.
Smaczne Święta, bez zbędnych kilogramów
2017-12-12 23:27
Po Bożym Narodzeniu panie zaczynają licytować się w mediach społecznościowych, która ile przytyła. „Ja dwa kilo!”, „A ja pięć!!! Ratunku!” Jeśli chcesz uniknąć przed Sylwestrem kłopotliwej sytuacji, kiedy nie możesz zmieścić się w ulubioną sukienkę, zajrzyj w czwartek (14.12) do klubu Mrs. Sporty na bezpłatne spotkanie pt. „Święta fit”.
Plebiscyt na najlepsze restauracje 2017 otwarty
2017-12-07 12:48
Największy w Polsce serwis do zamawiania jedzenia Pyszne.pl wyłoni najlepsze restauracje 2017. Znamy już grono nominowanych w plebiscycie finalistów. Lokale walczą o głosy, a uczestnicy o nagrody, w tym kupon na rok darmowego jedzenia o wartości 7500 PLN.
Makarun zawitał do Płocka
2017-12-04 21:49
Franczyzowa sieć spaghetterii Makarun Spaghetti and Salad znów uległa powiększeniu. Od piątku makaronowe dania serwowane w formie „take away” czekają bowiem na swoich fanów w Płocku. To pierwsza restauracja działająca pod charakterystycznym żółto – pomarańczowym szyldem w tym mieście. Nowy punkt zlokalizowany został w Galerii Mazovia.
Dobry Makarun w dobry punkcie
2017-12-04 21:22
Jak mawiał klasyk: okazja szuka chętnego… Jeśli zatem ktoś rozważa poważnie inwestycję w lokal gastronomiczny w Lublinie, nadarza się właśnie znakomita sposobność do tego. Można bowiem stać się właścicielem Makarun’a Spaghetti & Salad, w sprawdzonej lokalizacji w śródmieściu, w pobliżu trzech uniwersytetów.
Szykuje się rewolucja w żywieniu pracowników?
2017-11-23 16:46
Pełnowartościowy, świeży i gorący obiad z... automatu vendingowego, bezobsługowo zaserwowany nawet dla 100 osób jednocześnie w zaledwie 10 minut? A na dodatek w firmie? Brzmi jak sciene fiction, ale nim nie jest.
Życiodajna witamina D. Warto o niej pamiętać
2017-10-19 16:08
Reguluje metabolizm tkanki kostnej, pozytywnie wpływa na zdrowie zębów a przy okazji również na... sylwetkę. Odpowiednia dawka chroni niemowlęta przed krzywicą, a dorosłych przed osteoporozą, osłabieniem mięśni i złamaniami kości.