Kategoria

Wyszukiwarka

Region

Informacje prasowe

Flavour Forecast, czyli najnowsze trendy smakowe na drugi kwartał 2019r, wg ekspertów McCormick
2019-05-10 11:07
Odkrywanie najnowszych trendów kulinarnych to dla firmy McCormick tradycja. Ten światowy potentat na rynku przypraw, właściciel m.in. marki Kamis, od niemalże 20 lat, rokrocznie wydaje raport na temat smaku i inspiracji pochodzących z całego świata: Flavor Forecast.
REST. BACZEWSKICH Z LWOWA DO WARSZAWY! NOWE EKSKLUZYWNE MIEJSCE NA GASTRONOMICZNEJ MAPIE STOLICY
2019-03-29 14:35
Przepełniona zapachem wspaniałego jedzenia, urzekająca wysmakowanym wystrojem i czarującą atmosferą Rest. Baczewskich to nowe miejsce na kulinarnej i kulturalnej mapie Warszawy, czerpiące z tradycji jednej z najsłynniejszych restauracji we Lwowie.
Niedoceniony i wartościowy – Olej rzepakowy sprzyja witalności
2019-03-22 11:56
Potrawy przygotowywane w związku ze zbliżającą się Wielkanocą mogą stać się nie lada wyzwaniem! Tym bardziej, że święta następują po okresie Wielkiego Postu, w związku z tym przygotowane specjały zjadamy z podwójnym smakiem.
Ugotowani. Jak połączyć pracę zdalną z opieką nad dzieckiem
2019-03-12 17:04
Małe dziecko to niemałe wyzwanie - nawet dla arcymistrzów planowania. Wystarczy krótkitelefon ze żłobka lub przedszkola, by zapracowanego rodzica wybić z zawodowego rytmu. Jak pogodzić opiekę nad chorym dzieckiem z koniecznością pracy zdalnej?
Siła tkwi w znaku „Doceń polskie”
2019-02-27 13:28
- Posiadanie znaku "Doceń polskie" daje nam satysfakcję z dobrze wykonanej pracy. Dostajemy potwierdzenie z zewnątrz, od ludzi którzy zawodowo zajmują się żywnością, że wyprodukowaliśmy dobry wyrób – wyjaśnia Rafał Zdziebło reprezentujący Firmę Handlową RATOS-NATURA S.C.
Czy zdarza ci się wyrzucać jedzenie?
2019-02-13 15:19
Na świecie marnuje się 30% produkowanej żywności. W ten sposób każdego dnia do śmieci trafia nie tylko jedzenie, ale także pieniądze, woda i energia. Obecnie polski parlament pracuje nad ustawą ograniczającą to zjawisko na poziomie dużych sklepów. Jednak zmiana potrzebna jest przede wszystkim w naszych domach.
Imprezuj w Koku Sushi
2019-02-08 15:18
Organizujesz imprezę albo rodzinne przyjęcie, ale chcesz, żeby nie było tak jak zawsze: sałatka jarzynowa i kotlet? Koku Sushi zaprasza do swojego lokalu na ulicę Piotrkowską w Łodzi. Tylko tam możesz mieć statki na stole i na dodatek załadowane po burtę pysznościami.
Tradycyjne, nowoczesne… smaczne! Eksperci programu „Doceń polskie” ocenili kolejne produkty spożywcze
2019-02-04 12:00
Powtarzalność produkcji ma w branży spożywczej ogromne znaczenie. Stała, wysoka jakość żywności to jeden z elementów budujących zaufanie konsumentów do wytwórcy. Doskonale zdają sobie z tego sprawę twórcy programu „Doceń polskie”.
Jak niedziele wolne od handlu zmieniają nawyki Polaków?
2019-02-01 09:21
Niedziele wolne od handlu wymusiły na Polakach zmianę dotychczasowych przyzwyczajeń. Badania konsumenckich trendów pokazują, że czas sobotniego szturmu dyskontów nieco przyhamowuje. Wzrasta natomiast zainteresowanie wygodnymi alternatywami – na przykład cateringiem dietetycznym, który można zamówić przez cały weekend online.
W Nowym Roku postanawiam, że … ograniczę jedzenie mięsa i … zadbam o planetę
2019-01-30 11:55
Masowa produkcja mięsa nie tylko w Polsce, ale też na całym świecie jest jedną z głównych przyczyn katastrofalnych zmian klimatycznych. Choć brzmi to nieprawdopodobnie, to ocalenie naszej planety zależy od zmniejszenia spożywania mięsa, nabiału i jaj.
Dobra Kostka dla wymagających klientów
2019-01-21 13:14
Marka Pure Life oferuje produkt, który może rozwiązać odwieczny konflikt interesów, jaki pojawia się podczas zakupów, kiedy rodzice z dziećmi stają przed półką ze słodyczami.
Podsumowanie roku u Frytkarzy
2018-12-27 13:43
„Frytki Belgijskie w Krakowie” są już w… Warszawie. To piąty lokal otwarty przez tę popularną markę, wywodzącą się z Królewskiego Miasta. Rok 2018 sieć kończy na dużym plusie, a pod jej szyldem działa już 13 punktów w czterech polskich miastach.
Co zrobić, by nie przytyć w Święta?
2018-12-21 11:40
Wigilia i Święta Bożego Narodzenia to czas spędzony w gronie najbliższych. Jednak zwykle kończy się na ucztowaniu przy suto zastawionym stole.
Czy można „odchudzić” świąteczny stół?
2018-12-18 11:10
Kapusta, pierogi, kutia, smażona ryba, śledzie w oleju… Trudno wyobrazić sobie, aby na wigilijnym stole zabrakło tych potraw. Choć są niewątpliwie smaczne, ale niestety nie do końca zdrowe. Czy zatem można przygotować świąteczne dania zachowując ich tradycyjnych charakter ale nieco je „odchudzając”?
Święta na słodko!
2018-12-12 14:21
Przepyszny świąteczny makowiec, sernik puszysty i malinowy sos do wigilijnej kaczki oraz gęsi - to propozycje laureatów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Słodkie przysmaki doskonale sprawdzą się w trakcie zbliżających się wielkimi krokami Świąt Bożego Narodzenia.
Lunch bufet sushi
2018-12-06 14:45
Koku Sushi proponuje nowatorskie podejście do tematu „lunch na mieście”. W białostockim lokalu przy Rynku Kościuszki między godz. 12 a 16 na klientów czeka zastawiony bufet.
Czerwony król wigilijnego stołu, czyli o barszczu ciekawostek kilka
2018-12-06 12:09
Wspomniał o nim sam Mikołaj Rej, kojarzy się z polskim wigilijnym stołem a jego słodko-kwaśny smak znają niemal wszyscy. O czym mowa? Oczywiście o jednym z najważniejszych dań, które od lat gości w bożonarodzeniowych kartach menu - barszczu z uszkami.
Zastawę na przyjęcie można... wypożyczyć
2018-11-23 13:19
Święta w domu.