Kategoria

Wyszukiwarka

Region

Informacje prasowe

5 powodów dla których nie warto zapominać o śniadaniach
2019-09-20 11:50
To najważniejszy posiłek w ciągu dnia, daje nam energię i siłę potrzebną do efektywnego funkcjonowanie zarówno rano, jak i po południu. Śniadanie - bo o nim mowa – sprzyja dobrej pracy mózgu, poprawia samopoczucie a także wspomaga odchudzanie. Oto 5 powodów dla których nie warto o nim zapominać!
Postaw na polskie produkty! 25 sierpnia obchodzimy Dzień polskiej żywności
2019-08-23 10:53
Już 25 sierpnia obchodzimy Dzień polskiej żywności. Tegoroczna, 7. edycja tego święta tradycyjnie już, ma za zadanie przypomnieć, jak bogatym kulinarnym dziedzictwem dysponujemy. Od początku istnienia Dnia polskiej żywności, jego pomysłodawcy zachęcają do włączenia się w tę inicjatywę.
Specjaliści z branży spożywczej sprawdzili jakość polskich specjałów
2019-08-05 14:14
Świadomość rodzimych producentów żywności odnosząca się do jakości proponowanych specjałów, z roku na rok jest coraz wyższa. Dlatego też minioną, XXXIII certyfikację żywności podsumować można trzema wyrażeniami: różnorodność, wysoka jakość, ciekawe produkty.
Menu w kolorze zieleni, czyli dlaczego barwa ma znaczenie
2019-07-26 12:41
Do Europy zawędrowały w kupieckich karawanach po to, by następnie rozprzestrzenić się jako uprawy. Początkowo budziły niechęć i skrajne emocje, jednak w rezultacie na stałe zagościły w naszym menu.
Kuchnia, moda, fotografia i muzyka w S-Line Studio
2019-07-26 09:47
W S-Line Studio odbyło się wydarzenie Black&White oddziałujące na wiele zmysłów. Zorganizowano wernisaż fotografii Szymona Brodziaka oraz pokaz mody Natalii Śliwowskiej. Spotkanie uświetniła obecność pianisty oraz pokaz gotowania na żywo. Goście otrzymali dawkę wrażeń estetycznych, kulinarnych i muzycznych.
Olej Kujawski na Dzień Polskiej Żywności
2019-07-22 11:58
Już teraz warto zaznaczyć w kalendarzu datę 25 sierpnia, wtedy bowiem przypada Dzień polskiej żywności. Nietypowe święto, którego inicjatorami są organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, będziemy obchodzić już po raz siódmy.
Program „Doceń polskie” rozpoczyna kampanię wizerunkową w TV POLSAT
2019-06-26 13:37
Twórcy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” doskonale wiedzą, jak ważna w dzisiejszych czasach jest wysokiej jakości żywność. Dlatego też tak istotne jest jej promowanie.
Latem poznaj siłę koktajli!
2019-06-25 09:18
Jedz warzywa i owoce, bo to zdrowe i urocze! Chcesz być zdrowy jak ryba, jedz codziennie warzywa! Jedz owoce, jedz warzywa, a będziesz w energii pływał – tylko niektóre z powiedzeń zachwalających właściwości warzyw i owoców. Dziś o ich doskonałych cechach zdrowotnych nie trzeba nikogo przekonywać.
Flavour Forecast, czyli najnowsze trendy smakowe na drugi kwartał 2019r, wg ekspertów McCormick
2019-05-10 11:07
Odkrywanie najnowszych trendów kulinarnych to dla firmy McCormick tradycja. Ten światowy potentat na rynku przypraw, właściciel m.in. marki Kamis, od niemalże 20 lat, rokrocznie wydaje raport na temat smaku i inspiracji pochodzących z całego świata: Flavor Forecast.
REST. BACZEWSKICH Z LWOWA DO WARSZAWY! NOWE EKSKLUZYWNE MIEJSCE NA GASTRONOMICZNEJ MAPIE STOLICY
2019-03-29 14:35
Przepełniona zapachem wspaniałego jedzenia, urzekająca wysmakowanym wystrojem i czarującą atmosferą Rest. Baczewskich to nowe miejsce na kulinarnej i kulturalnej mapie Warszawy, czerpiące z tradycji jednej z najsłynniejszych restauracji we Lwowie.
Niedoceniony i wartościowy – Olej rzepakowy sprzyja witalności
2019-03-22 11:56
Potrawy przygotowywane w związku ze zbliżającą się Wielkanocą mogą stać się nie lada wyzwaniem! Tym bardziej, że święta następują po okresie Wielkiego Postu, w związku z tym przygotowane specjały zjadamy z podwójnym smakiem.
Ugotowani. Jak połączyć pracę zdalną z opieką nad dzieckiem
2019-03-12 17:04
Małe dziecko to niemałe wyzwanie - nawet dla arcymistrzów planowania. Wystarczy krótkitelefon ze żłobka lub przedszkola, by zapracowanego rodzica wybić z zawodowego rytmu. Jak pogodzić opiekę nad chorym dzieckiem z koniecznością pracy zdalnej?
Siła tkwi w znaku „Doceń polskie”
2019-02-27 13:28
- Posiadanie znaku "Doceń polskie" daje nam satysfakcję z dobrze wykonanej pracy. Dostajemy potwierdzenie z zewnątrz, od ludzi którzy zawodowo zajmują się żywnością, że wyprodukowaliśmy dobry wyrób – wyjaśnia Rafał Zdziebło reprezentujący Firmę Handlową RATOS-NATURA S.C.
Czy zdarza ci się wyrzucać jedzenie?
2019-02-13 15:19
Na świecie marnuje się 30% produkowanej żywności. W ten sposób każdego dnia do śmieci trafia nie tylko jedzenie, ale także pieniądze, woda i energia. Obecnie polski parlament pracuje nad ustawą ograniczającą to zjawisko na poziomie dużych sklepów. Jednak zmiana potrzebna jest przede wszystkim w naszych domach.
Imprezuj w Koku Sushi
2019-02-08 15:18
Organizujesz imprezę albo rodzinne przyjęcie, ale chcesz, żeby nie było tak jak zawsze: sałatka jarzynowa i kotlet? Koku Sushi zaprasza do swojego lokalu na ulicę Piotrkowską w Łodzi. Tylko tam możesz mieć statki na stole i na dodatek załadowane po burtę pysznościami.
Tradycyjne, nowoczesne… smaczne! Eksperci programu „Doceń polskie” ocenili kolejne produkty spożywcze
2019-02-04 12:00
Powtarzalność produkcji ma w branży spożywczej ogromne znaczenie. Stała, wysoka jakość żywności to jeden z elementów budujących zaufanie konsumentów do wytwórcy. Doskonale zdają sobie z tego sprawę twórcy programu „Doceń polskie”.
Jak niedziele wolne od handlu zmieniają nawyki Polaków?
2019-02-01 09:21
Niedziele wolne od handlu wymusiły na Polakach zmianę dotychczasowych przyzwyczajeń. Badania konsumenckich trendów pokazują, że czas sobotniego szturmu dyskontów nieco przyhamowuje. Wzrasta natomiast zainteresowanie wygodnymi alternatywami – na przykład cateringiem dietetycznym, który można zamówić przez cały weekend online.
W Nowym Roku postanawiam, że … ograniczę jedzenie mięsa i … zadbam o planetę
2019-01-30 11:55
Masowa produkcja mięsa nie tylko w Polsce, ale też na całym świecie jest jedną z głównych przyczyn katastrofalnych zmian klimatycznych. Choć brzmi to nieprawdopodobnie, to ocalenie naszej planety zależy od zmniejszenia spożywania mięsa, nabiału i jaj.