Kategoria

Wyszukiwarka

Region

Informacje prasowe

Mała, ale z charakterem! Postaw na wyrazistą zabudowę meblową w kuchni
2018-10-15 09:18
Nieprawda, że tylko duże kuchnie robią wrażenie. Nawet mała zabudowa meblowa może być designerska i chociaż nie zaimponuje rozmachem, może oczarować urokliwym stylem i niebanalnymi rozwiązaniami. Efektowne aranżacje pomogą zrekompensować nieduże gabaryty mebli.
Warzywa Grupy PRIMAVEGA są promowane znakiem „Doceń polskie”
2018-10-12 12:35
Podczas codziennych zakupów spożywczych bez trudu znajdziemy różnorodne produkty oznaczone logotypem „Doceń polskie”. Charakterystyczne biało-czerwone godło to dowód, że artykuł został pozytywnie oceniony przez Lożę Ekspertów. Do znakowanej w ten sposób żywności dołączyły warzywa Grupy PRIMAVEGA.
Certyfikaty „Doceń polskie” zostaną przyznane po raz trzydziesty
2018-10-09 11:05
Nadchodząca ocena artykułów spożywczych organizowana przez twórców programu „Doceń polskie” będzie szczególna. Dnia 24 października br. Loża Ekspertów będzie obradowała po raz trzydziesty. Jubileuszowy charakter wydarzenia nie zmienia jednak zasad programu i regulaminu przyznawania znaku jakości.
Tam, gdzie kończy się kuchnia
2018-10-09 10:07
Płynne przejście kuchni w strefę livingroomu to modne i niezwykle popularne rozwiązanie aranżacyjne. Brak ścianki między kuchnią a salonem nie oznacza wcale, że strefy te nie powinny być choćby w dyskretny sposób rozdzielone. Tam, gdzie kończy się kuchnia, jest miejsce na odpowiednio zaprojektowane meble.
Zaakcentuj swój styl - uchwyty do każdej kuchni
2018-09-17 23:23
W aranżacji wnętrz kuchennych coraz większego znaczenia nabierają spersonalizowane detale, a to otwiera nowe perspektywy dla uchwytów meblowych.
Różnorodność w życiu, jedność w kuchni
2018-09-10 11:31
Po raz drugi Hotele SPA Dr Irena Eris, w ramach unikatowego projektu kulinarnego Dr Irena Eris Tasty Stories, wyruszają w poszukiwaniu smakowitych, pełnych soczystej treści, doprawionych prawdziwymi emocjami opowieści o kuchni, produktach oraz o ludziach, którzy je tworzą.
Dress code kuchenny: co „wypada” w modnej kuchni?
2018-08-29 09:44
Zasada w aranżacji wnętrz kuchennych jest prosta - ma być wygodnie, praktycznie i elegancko, a najlepiej gdyby było jeszcze modnie.
Delikatne potrawy z Majonezem Kieleckim lekkim
2018-08-27 13:55
Są takie produkty, które łączą pokolenia. Bez wątpienia jednym z nich jest również Majonez Kielecki lekki. Ma zbliżony smak do słynnego, tradycyjnego Majonezu Kieleckiego, a w swoim lekkim wydaniu idealnie wpisuje się w modny, zdrowy tryb życia. Sprawdź, jakie potrawy z jego dodatkiem przygotujesz bez względu na to, ile masz lat.
Śniadaniowe inspiracje kulinarne
2018-08-24 15:02
Weekendy sprzyjają celebrowaniu śniadania w rodzinnym gronie. Już jutro (25 sierpnia) przypada Dzień polskiej żywności, który dodatkowo skłania do cieszenia się smakiem rodzimych artykułów spożywczych. Rozpocznij ten dzień od pysznego śniadania przygotowanego z polskich produktów!
Montaż szuflady krok po kroku
2018-08-17 11:57
Montaż szuflady kuchennej może być jeszcze prostszy. Wystarczy użyć odpowiednich szablonów, żeby wyeliminować ryzyko popełnienia błędu przy wyznaczaniu miejsc na otwory czy montażu prowadnic.
C jak Cykoria. Korzystajmy z bogactwa tego warzywa!
2018-08-16 15:08
Cykoria to warzywo o szerokim zastosowaniu kulinarnym: można z niej przygotować koktajle, sałatki, czy poddawać obróbce termicznej. Warto po nią sięgać nie tylko z uwagi na jej smak, ale także cenne właściwości. Przekonaj się dlaczego powinna zagościć w Twoim jadłospisie.
Zupa na Dzień polskiej żywności
2018-08-10 15:18
- Honorem polskiej kuchni są zupy. W przeciwieństwie do wielu kuchni, u nas nie są wyłącznie daniem jednogarnkowym: pełnią rolę przystawki i są podawane cały rok - przypomina Mirek Drewniak, przewodniczący Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.
Kuchnia na… wysokości zadania
2018-08-06 09:54
Trend personalizacji odcisnął mocne piętno nie tylko na estetyce wnętrz kuchennych, ale silnie zaakcentował potrzebę ich dopasowania do indywidualnych oczekiwań użytkowników. W funkcjonalnej kuchni wszystko jest starannie przemyślane, również wysokość poszczególnych modułów mebli.
XXIX atestacja programu „Doceń polskie”: przekrój trendów
2018-08-01 15:55
Kolejna atestacja programu „Doceń polskie” przeszła do historii. Dnia 25 lipca br. Loża Ekspertów obradowała po raz dwudziesty dziewiąty. Do oceny zakwalifikowano szeroką gamę artykułów spożywczych z oferty wytwórców z całego kraju.
Wołowina i dziczyzna na grilla
2018-07-31 15:13
Sezon grillowy w pełni, ale jeszcze nie jest za późno, by poprawić swoje umiejętności i przygotowywać mięso niczym profesjonalista. Wskazówkami i inspiracjami dzielą się laureaci programu „Doceń polskie” z branży mięsnej.
Kuchnia w mieszkaniu pod wynajem. Rozwiązania dla każdego
2018-07-26 12:21
Zapomnijmy na chwilę o wysublimowanym i ekstrawaganckim designie. Urządzamy bowiem kuchnię nie dla siebie, a dla naszych najemców. W kuchniach w mieszkaniu inwestycyjnym najbardziej liczą się trzy cechy: uniwersalność, praktyczność i trwałość.
Król puszczy na polskich stołach
2018-07-24 09:57
Wśród kucharzy amatorów dziczyzna uważana jest za mięso trudne i skomplikowane w obróbce. To pokutujący mit wynikający ze słabej znajomości tradycyjnej kuchni - obecnie niszowej, a kiedyś bardzo popularnej w naszym kraju.
Nowość: system mebli kuchennych KAMmono
2018-07-23 08:38
Śnieżną biel błyszczących frontów nowego zestawu KAMmono można przełamać uchwytami w kolorze czarnym lub pozostać w estetyce minimalistycznej bieli. Moda na nią wciąż nie przemija, a nowe propozycje rodzimych producentów mebli kuchennych, wsłuchanych w potrzeby klientów, wskazują na to, że trend ten utrzyma się jeszcze przez dłuższy czas.