Kategoria

Wyszukiwarka

Region

Informacje prasowe

Certyfikacja produktów spożywczych po raz 32!
2019-05-08 12:42
Nabiał, pieczywo, mięsa (w tym dziczyzna), ryby, słodycze, napoje, alkohole, lody wegańskie, bezglutenowe pieczywo, warzywa, owoce, regionalne specjały, przetwory, czy wyroby marki własnej – to produkty polskich producentów żywności, które wyróżnione zostały w trakcie 31. certyfikacji żywności.
Zachwyć gości karnawałowymi przystawkami
2019-01-21 09:04
Z cekinami czy bez, sukienka długa czy krótka, mucha czy krawat – takie pytania zadaje sobie obecnie wielu ludzi, którzy przygotowują się do hucznych balów karnawałowych. Są także tacy, którzy imprezę tę organizują w domu, dla znajomych.
Eksperci ocenią żywność już 30 stycznia!
2019-01-17 13:04
Dokładnie 30 stycznia odbędzie się pierwsza w tym roku atestacja żywności. W trakcie zbliżającego się audytu rodzimi producenci ubiegać będą się o certyfikaty jakości produktu „Doceń polskie”. Loża Ekspertów pod przewodnictwem mistrza kuchni Mirka Drewniaka obradować będzie już po raz XXXI.
Warzywa Grupy PRIMAVEGA są promowane znakiem „Doceń polskie”
2018-10-12 12:35
Podczas codziennych zakupów spożywczych bez trudu znajdziemy różnorodne produkty oznaczone logotypem „Doceń polskie”. Charakterystyczne biało-czerwone godło to dowód, że artykuł został pozytywnie oceniony przez Lożę Ekspertów. Do znakowanej w ten sposób żywności dołączyły warzywa Grupy PRIMAVEGA.
Certyfikaty „Doceń polskie” zostaną przyznane po raz trzydziesty
2018-10-09 11:05
Nadchodząca ocena artykułów spożywczych organizowana przez twórców programu „Doceń polskie” będzie szczególna. Dnia 24 października br. Loża Ekspertów będzie obradowała po raz trzydziesty. Jubileuszowy charakter wydarzenia nie zmienia jednak zasad programu i regulaminu przyznawania znaku jakości.
Śniadaniowe inspiracje kulinarne
2018-08-24 15:02
Weekendy sprzyjają celebrowaniu śniadania w rodzinnym gronie. Już jutro (25 sierpnia) przypada Dzień polskiej żywności, który dodatkowo skłania do cieszenia się smakiem rodzimych artykułów spożywczych. Rozpocznij ten dzień od pysznego śniadania przygotowanego z polskich produktów!
C jak Cykoria. Korzystajmy z bogactwa tego warzywa!
2018-08-16 15:08
Cykoria to warzywo o szerokim zastosowaniu kulinarnym: można z niej przygotować koktajle, sałatki, czy poddawać obróbce termicznej. Warto po nią sięgać nie tylko z uwagi na jej smak, ale także cenne właściwości. Przekonaj się dlaczego powinna zagościć w Twoim jadłospisie.
Zupa na Dzień polskiej żywności
2018-08-10 15:18
- Honorem polskiej kuchni są zupy. W przeciwieństwie do wielu kuchni, u nas nie są wyłącznie daniem jednogarnkowym: pełnią rolę przystawki i są podawane cały rok - przypomina Mirek Drewniak, przewodniczący Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.
XXIX atestacja programu „Doceń polskie”: przekrój trendów
2018-08-01 15:55
Kolejna atestacja programu „Doceń polskie” przeszła do historii. Dnia 25 lipca br. Loża Ekspertów obradowała po raz dwudziesty dziewiąty. Do oceny zakwalifikowano szeroką gamę artykułów spożywczych z oferty wytwórców z całego kraju.
Wołowina i dziczyzna na grilla
2018-07-31 15:13
Sezon grillowy w pełni, ale jeszcze nie jest za późno, by poprawić swoje umiejętności i przygotowywać mięso niczym profesjonalista. Wskazówkami i inspiracjami dzielą się laureaci programu „Doceń polskie” z branży mięsnej.
„Kwestia czasu” - nowa restauracja na kulinarnej mapie Białegostoku.
2017-10-16 21:51
Tu nie napijesz się herbaty z egzotyczną importowaną cytryną. Zastąpi ją pigwa od podlaskiego sadownika. Nie będzie też włoskiej mozzarelli, tylko pyszny, koryciński ser, a zamiast oliwy z oliwek olej lniany z lokalnej tłoczni.
Powrót do przeszłości, to tylko „Kwestia Czasu”, czyli nowa restauracja w Białymstoku
2017-10-09 15:30
Czy możliwym jest połączenie tradycyjnej, podlaskiej kuchni odnoszącej się do smaków z czasów międzywojennych z szeroko pojętą sztuką – malarstwem, rzeźbą, fotografią? Jak najbardziej. Już wkrótce na kulinarnej mapie Białegostoku pojawi się nowa restauracja o wymownej nazwie „Kwestia Czasu”.
Pierwsza w Polsce „Noc Lodożerców” za nami
2017-08-16 16:40
Co roku w całym kraju organizowane są przeróżne eventy skierowane do prawdziwych kulinarnych odkrywców. Były już więc niezliczone noce restauracji, a nawet noce fanów sushi. Teraz przyszedł czas na „Noc Lodożerców”. W środę 15 sierpnia w Wytwórni Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” odbyło się nocne kosztowanie lodowych przysmaków.
Nowe otwarcie w Sixty Six – prezentacja odmienionej karty dań
2017-07-26 11:00
Po 7 latach działalności na gastro-mapie Białegostoku restauracja Sixty Six zmieniła w ostatnim czasie właścicieli. We wtorek 25. lipca nastąpiło zaś oficjalne przypieczętowanie tej zmiany – tego bowiem dnia zaprezentowana została nowa karta dań, opracowana przez doświadczonego szefa kuchni Grzegorza Szmita.
Kapary OLE! - jeden słoik, trzy okazje
2017-05-15 13:42
Kapary w oleju OLE! To dodatek równie wykwintny, co uniwersalny. Prawdopodobnie trudno byłoby znaleźć warzywo, które z powodzeniem mogłoby je zastąpić, a nawet jeśli – wolelibyśmy tego nie robić. Nic tak dobrze nie podkreśla smaku ryb i sałatek, jak właśnie kapary.
Zbilansowana dieta pudełkowa - SpokoBox
2017-05-10 17:54
Dieta pudełkowa to już nie tylko catering dla zabieganych, ale od jakiegoś czasu to zdrowe i zbilansowane posiłki w rozsądnej cenie, ułożone przez dietetyków i dostosowane do indywidualnych potrzeb zamawiającego.
Nowy telewizyjny projekt kulinarny Moniki Goździalskiej
2017-05-09 11:17
Programy kulinarne od wielu sezonów stanowią nieodłączny element ramówek stacji telewizyjnych. Ich prowadzący w błyskawicznym tempie stają się osobami rozpoznawalnymi, autorytetami i ekspertami, a widzowie zyskują wiedzę i świadomość, jak jeść zdrowo, smacznie, różnorodnie i ekonomicznie.
Nie zgadniesz, co się kryje w pieprzu
2017-03-29 09:48
Pieprz znany jest i wykorzystywany od wieków, nie tylko w kulinariach. Niektóre jego właściwości mogą być naprawdę zaskakujące.