Kategoria

Wyszukiwarka

Region

Informacje prasowe

Certyfikacja produktów spożywczych po raz 32!
2019-05-08 12:42
Nabiał, pieczywo, mięsa (w tym dziczyzna), ryby, słodycze, napoje, alkohole, lody wegańskie, bezglutenowe pieczywo, warzywa, owoce, regionalne specjały, przetwory, czy wyroby marki własnej – to produkty polskich producentów żywności, które wyróżnione zostały w trakcie 31. certyfikacji żywności.
Zachwyć gości karnawałowymi przystawkami
2019-01-21 09:04
Z cekinami czy bez, sukienka długa czy krótka, mucha czy krawat – takie pytania zadaje sobie obecnie wielu ludzi, którzy przygotowują się do hucznych balów karnawałowych. Są także tacy, którzy imprezę tę organizują w domu, dla znajomych.
Eksperci ocenią żywność już 30 stycznia!
2019-01-17 13:04
Dokładnie 30 stycznia odbędzie się pierwsza w tym roku atestacja żywności. W trakcie zbliżającego się audytu rodzimi producenci ubiegać będą się o certyfikaty jakości produktu „Doceń polskie”. Loża Ekspertów pod przewodnictwem mistrza kuchni Mirka Drewniaka obradować będzie już po raz XXXI.
Warzywa Grupy PRIMAVEGA są promowane znakiem „Doceń polskie”
2018-10-12 12:35
Podczas codziennych zakupów spożywczych bez trudu znajdziemy różnorodne produkty oznaczone logotypem „Doceń polskie”. Charakterystyczne biało-czerwone godło to dowód, że artykuł został pozytywnie oceniony przez Lożę Ekspertów. Do znakowanej w ten sposób żywności dołączyły warzywa Grupy PRIMAVEGA.
Certyfikaty „Doceń polskie” zostaną przyznane po raz trzydziesty
2018-10-09 11:05
Nadchodząca ocena artykułów spożywczych organizowana przez twórców programu „Doceń polskie” będzie szczególna. Dnia 24 października br. Loża Ekspertów będzie obradowała po raz trzydziesty. Jubileuszowy charakter wydarzenia nie zmienia jednak zasad programu i regulaminu przyznawania znaku jakości.
Śniadaniowe inspiracje kulinarne
2018-08-24 15:02
Weekendy sprzyjają celebrowaniu śniadania w rodzinnym gronie. Już jutro (25 sierpnia) przypada Dzień polskiej żywności, który dodatkowo skłania do cieszenia się smakiem rodzimych artykułów spożywczych. Rozpocznij ten dzień od pysznego śniadania przygotowanego z polskich produktów!
C jak Cykoria. Korzystajmy z bogactwa tego warzywa!
2018-08-16 15:08
Cykoria to warzywo o szerokim zastosowaniu kulinarnym: można z niej przygotować koktajle, sałatki, czy poddawać obróbce termicznej. Warto po nią sięgać nie tylko z uwagi na jej smak, ale także cenne właściwości. Przekonaj się dlaczego powinna zagościć w Twoim jadłospisie.
Zupa na Dzień polskiej żywności
2018-08-10 15:18
- Honorem polskiej kuchni są zupy. W przeciwieństwie do wielu kuchni, u nas nie są wyłącznie daniem jednogarnkowym: pełnią rolę przystawki i są podawane cały rok - przypomina Mirek Drewniak, przewodniczący Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.
XXIX atestacja programu „Doceń polskie”: przekrój trendów
2018-08-01 15:55
Kolejna atestacja programu „Doceń polskie” przeszła do historii. Dnia 25 lipca br. Loża Ekspertów obradowała po raz dwudziesty dziewiąty. Do oceny zakwalifikowano szeroką gamę artykułów spożywczych z oferty wytwórców z całego kraju.
Wołowina i dziczyzna na grilla
2018-07-31 15:13
Sezon grillowy w pełni, ale jeszcze nie jest za późno, by poprawić swoje umiejętności i przygotowywać mięso niczym profesjonalista. Wskazówkami i inspiracjami dzielą się laureaci programu „Doceń polskie” z branży mięsnej.
Co warto wiedzieć o chlebie żytnim?
2018-07-05 16:51
Pieczywo żytnie - podobnie jak pszenne - nadaje się do komponowania kanapek, grzanek czy tostów. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do kremowych zup. Dietetyk Lucyna Michalak-Klimczak dzieli się kulinarnymi inspiracjami i podpowiada o czym należy pamiętać wybierając żytnie pieczywo.
XXIX audyt żywności. Marka Kujawski zmierza po kolejne znaki „Doceń polskie”
2018-06-22 09:31
Trwają przygotowania do XXIX atestacji żywności organizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie odbędzie się 25 lipca br. w Sosnowcu. Tego dnia ocenione zostaną m.in. dwa oleje z linii Kujawski z ziołami, pochodzące z oferty ZT „KRUSZWICA” S.A.
Polski Kongres Rolnictwa: 22 października spotkanie w Białymstoku
2014-10-21 11:26
22 października w Białymstoku będzie miała miejsce już piąta konferencja organizowana w ramach Polskiego Kongresu Rolnictwa. Partnerem merytorycznym cyklu debat przedstawicieli branży rolno-spożywczej jest program „Doceń polskie”
XIV audyt programu „Doceń polskie” - producenci mogą jeszcze zgłaszać swoje wyroby do oceny
2014-10-15 13:18
22 października w Krakowie już po raz czternasty obradować będą członkowie Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.
XIII audyt programu ''Doceń polskie'': o certyfikat starało się blisko 130 wyrobów
2014-07-11 21:05
Niemal 130 produktów spożywczych różnego typu wzięło udział w XIII certyfikacji żywności zorganizowanej w ramach programu ''Doceń polskie''. W audycie, który odbył się 9 lipca w Krakowie uczestniczyły artykuły spożywcze ponad 60 firm z całego kraju.
Owocowe ciekawostki
2014-06-20 09:41
Surowego ananasa nie warto zanurzać w galaretce, dobry arbuz wydaje ''pusty dźwięk'', a związek owoców kiwi z pewnym nielotem nie ogranicza się tylko do nazwy. Owoce, poza soczystym i pysznym wnętrzem, skrywają wiele ciekawostek. Najwyższy czas je poznać!
World Food Warsaw 2014 z udziałem przedstawicieli programu „Doceń polskie”
2014-04-04 20:14
Wystawcy z Polski i zagranicy, panele dyskusyjne, konferencje poświęcone żywności i trendom w branży spożywczej oraz pokazy kulinarne - tak w dużym skrócie zapowiadają się I Międzynarodowe Targi Żywności World Food Warsaw 2014. W wydarzeniu wezmą udział także przedstawiciele programu promocyjnego „Doceń polskie”.