Kategoria

Wyszukiwarka

Region

Informacje prasowe

Program „Doceń polskie” rozpoczyna kampanię wizerunkową w TV POLSAT
2019-06-26 13:37
Twórcy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” doskonale wiedzą, jak ważna w dzisiejszych czasach jest wysokiej jakości żywność. Dlatego też tak istotne jest jej promowanie.
Latem poznaj siłę koktajli!
2019-06-25 09:18
Jedz warzywa i owoce, bo to zdrowe i urocze! Chcesz być zdrowy jak ryba, jedz codziennie warzywa! Jedz owoce, jedz warzywa, a będziesz w energii pływał – tylko niektóre z powiedzeń zachwalających właściwości warzyw i owoców. Dziś o ich doskonałych cechach zdrowotnych nie trzeba nikogo przekonywać.
Certyfikacja produktów spożywczych po raz 32!
2019-05-08 12:42
Nabiał, pieczywo, mięsa (w tym dziczyzna), ryby, słodycze, napoje, alkohole, lody wegańskie, bezglutenowe pieczywo, warzywa, owoce, regionalne specjały, przetwory, czy wyroby marki własnej – to produkty polskich producentów żywności, które wyróżnione zostały w trakcie 31. certyfikacji żywności.
Hamilton przejął Spółkę w Polsce
2019-03-29 14:16
Grupa J.S. Hamilton poinformowała o podpisaniu umowy transakcji dotyczącej nabycia większościowego pakietu udziałów w polskim podmiocie UO - Technologia Sp. z o.o. z siedzibą w Słomczynie.
Niedoceniony i wartościowy – Olej rzepakowy sprzyja witalności
2019-03-22 11:56
Potrawy przygotowywane w związku ze zbliżającą się Wielkanocą mogą stać się nie lada wyzwaniem! Tym bardziej, że święta następują po okresie Wielkiego Postu, w związku z tym przygotowane specjały zjadamy z podwójnym smakiem.
Siła tkwi w znaku „Doceń polskie”
2019-02-27 13:28
- Posiadanie znaku "Doceń polskie" daje nam satysfakcję z dobrze wykonanej pracy. Dostajemy potwierdzenie z zewnątrz, od ludzi którzy zawodowo zajmują się żywnością, że wyprodukowaliśmy dobry wyrób – wyjaśnia Rafał Zdziebło reprezentujący Firmę Handlową RATOS-NATURA S.C.
Czy zdarza ci się wyrzucać jedzenie?
2019-02-13 15:19
Na świecie marnuje się 30% produkowanej żywności. W ten sposób każdego dnia do śmieci trafia nie tylko jedzenie, ale także pieniądze, woda i energia. Obecnie polski parlament pracuje nad ustawą ograniczającą to zjawisko na poziomie dużych sklepów. Jednak zmiana potrzebna jest przede wszystkim w naszych domach.
Tradycyjne, nowoczesne… smaczne! Eksperci programu „Doceń polskie” ocenili kolejne produkty spożywcze
2019-02-04 12:00
Powtarzalność produkcji ma w branży spożywczej ogromne znaczenie. Stała, wysoka jakość żywności to jeden z elementów budujących zaufanie konsumentów do wytwórcy. Doskonale zdają sobie z tego sprawę twórcy programu „Doceń polskie”.
W Nowym Roku postanawiam, że … ograniczę jedzenie mięsa i … zadbam o planetę
2019-01-30 11:55
Masowa produkcja mięsa nie tylko w Polsce, ale też na całym świecie jest jedną z głównych przyczyn katastrofalnych zmian klimatycznych. Choć brzmi to nieprawdopodobnie, to ocalenie naszej planety zależy od zmniejszenia spożywania mięsa, nabiału i jaj.
Zachwyć gości karnawałowymi przystawkami
2019-01-21 09:04
Z cekinami czy bez, sukienka długa czy krótka, mucha czy krawat – takie pytania zadaje sobie obecnie wielu ludzi, którzy przygotowują się do hucznych balów karnawałowych. Są także tacy, którzy imprezę tę organizują w domu, dla znajomych.
Eksperci ocenią żywność już 30 stycznia!
2019-01-17 13:04
Dokładnie 30 stycznia odbędzie się pierwsza w tym roku atestacja żywności. W trakcie zbliżającego się audytu rodzimi producenci ubiegać będą się o certyfikaty jakości produktu „Doceń polskie”. Loża Ekspertów pod przewodnictwem mistrza kuchni Mirka Drewniaka obradować będzie już po raz XXXI.
Święta na słodko!
2018-12-12 14:21
Przepyszny świąteczny makowiec, sernik puszysty i malinowy sos do wigilijnej kaczki oraz gęsi - to propozycje laureatów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Słodkie przysmaki doskonale sprawdzą się w trakcie zbliżających się wielkimi krokami Świąt Bożego Narodzenia.
Czerwony król wigilijnego stołu, czyli o barszczu ciekawostek kilka
2018-12-06 12:09
Wspomniał o nim sam Mikołaj Rej, kojarzy się z polskim wigilijnym stołem a jego słodko-kwaśny smak znają niemal wszyscy. O czym mowa? Oczywiście o jednym z najważniejszych dań, które od lat gości w bożonarodzeniowych kartach menu - barszczu z uszkami.
Popularne dania w mniej znanej odsłonie
2018-11-09 11:13
Słyszysz pierogi, myślisz: ruskie? Kapusta kojarzy Ci się jednoznacznie z gołąbkami, a pomidorową uznajesz tylko z ryżem albo wyłącznie z makaronem? Ten tekst jest właśnie dla Ciebie! Sprawdź jak nadać nowego smaku popularnym polskim potrawom.
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi honorowym patronem atestacji programu „Doceń polskie”
2018-11-07 14:55
Już po raz dziewiąty Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi objął honorowym patronatem certyfikacje żywności organizowane w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Należy zaznaczyć, że resort rolnictwa wspiera audyty produktów spożywczych od początku istnienia programu.
Eksperci programu „Doceń polskie” po raz trzydziesty sprawdzili jakość żywności
2018-10-26 14:41
Niemal 160 produktów ocenili członkowie Loży Ekspertów podczas minionej certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”. Każda propozycja została sprawdzona indywidualnie, a następnie przyznano jej noty za smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny.
MYŚL GLOBALNIE, KUPUJ LOKALNIE
2018-10-19 14:20
Badania pokazują, że polskich konsumentów cechuje szczególny patriotyzm i przywiązanie do rodzimych produktów. Według badań firmy Mintel [1] 55 proc. Polaków bardziej ufa żywności i napojom wyprodukowanym w Polsce. Niemal połowa konsumentów wykazuje większe zaufanie do produktów małych firm niż dużych koncernów.
Warzywa Grupy PRIMAVEGA są promowane znakiem „Doceń polskie”
2018-10-12 12:35
Podczas codziennych zakupów spożywczych bez trudu znajdziemy różnorodne produkty oznaczone logotypem „Doceń polskie”. Charakterystyczne biało-czerwone godło to dowód, że artykuł został pozytywnie oceniony przez Lożę Ekspertów. Do znakowanej w ten sposób żywności dołączyły warzywa Grupy PRIMAVEGA.